Hankalaa tuo laskuttaminen

By Alex E. Proimos (http://www.flickr.com/photos/proimos/4199675334/) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons, licensed under the terms of the cc-by-2.0Tämä tarina on remasteroitu klassikko vuosilta 2007-2008.

Vuoden 2007 alussa silloinen työnantajani alkoi tarjoamaan erään suuren operaattorin laajakaistayhteyttä työsuhde-etuna, joten liittymä siirtyi firman piikkiin enkä nähnyt enää yhtään laskua.

Syyskussa 2007 kun vaihdoin työnantajaa, siirsin liittymän taas takaisin minun nimiin. Syyskuussa tuli ensimmäinen lasku vajaan kuukauden ajalta, eli syyskuun alusta noin syyskuun 20. päivään asti. En siinä vaiheessa kiinnittänyt laskun summaan isompaa huomiota kun oli vajaan kuukauden lasku.

Lokakuun laskussa sitten oli kyse kokonaisen kuukauden laskusta (syyskuun 20.-lokakuun 20.) ja siitä sitten huomasin että laskun summahan on liian iso. Yritin soittaa operaattorin laskutusasiakaspalveluun mutta “laskutusasiakaspalveluun on nyt yli 30 minuutin jono, odota…” No en odottanut. Jätin operaattorin www-sivujen kautta yhteydenottopyynnön.

Pari viikkoa kului eikä tullut yhteydenottoa joten yritin soittaa operaattorin laskutusasiakaspalveluun uudestaan kun laskun eräpäivä alkoi pukkaamaan päälle. Todella yllättäen pääsinkin melkein heti sisään. Selitin asiakaspalvelijahenkilölle että laskun summa on väärä ja hän sitten siinä katseli ja selvitteli asiaa ja sieltä sitten löytyikin että minulla kun on 2 megan yhteys niin jostain syystä laskutusryhmäni on 8 megaisen liittymän mukainen mutta sitten olin saanut vielä jonkun mystisen 10% alennuksen. Samalla asiakaspalvelija laski että olen syyskuussa siis maksanut liikaa ja lokakuun laskussakin on liikaa mutta tämä voidaan hyvittää lokakuun laskussa niin että maksan 15.58e vähemmän mitä siihen on merkitty niin nuo molemmat liian suuret laskut kuittaantuvat sillä (minä laskin tuon uudestaan puhelun jälkeen ja totesin että ystävällinen asiakaspalvelija laski väärin, tuo olisi ollut 15.58e jos mulla olis 1 megan yhteys).

No, koska asiakaspalvelija on aina oikeassa, maksoin sitten lokakuun laskun vähennettynä 15.58e:llä.

Kaksi päivää myöhemmin operaattorilta soitti asiakaspalvelija tuon pari viikkoa aiemmin www-sivuilla jättämäni yhteydenottopyynnön takia… Taitaa siellä olla vähän ruuhkaa… No selitin että tämä homma hoidettiin kuntoon pari päivää sitten puhelimitse. Asiakaspalvelija katseli että “ei täällä kyllä mitään näy”… Hienoa. Selitin asian juurta jaksain uudestaan ja mainitsin vielä vittuillakseniystävällisesti että minusta tuo 15.58e vähennys on liikaa mutta tämä asiakaspalvelija totesi että kun tästä nyt on harmia tullut jo niin eiköhän se ole ihan sopiva ja merkitään tämä nyt tänne järjestelmiin ja homma on sillä selvä. Samalla hän mainosti että tuommoinen e-lasku olisi kätevä ettei tarvitsisi paperilaskuja ottaa. Voisi internetissä käydä klikkaamassa vain jotain linkkiä niin lasku hoituisi ja laskuista tulisi vain sms-muistutus. Sanoin että no otetaan tuo sitten.

Ja sitten tuli jopa yksi paperinen laajakaistalasku jossa summat olivat ihan oikein.

Kaikki menikin hyvin kunnes… Tuli maksukehoitus. Olen maksanut 15.58e liian vähän. Juuri sen aiemmin sovitun hyvityksen verran… No ei kun taas soittamaan asiakaspalveluun. “No ei täällä mitään hyvitystä näy mutta yritän selvittää ja soitan kohta sinulle takaisin”. Hetken kuluttua asiakaspalveluhenkilö soitti takaisin että “joo, ei tuota tosiaan löydy mistään mutta korjataan tämä ja ei sinun tarvitse sitä maksukehoitusta huomioida.” Homma oli taas ns. kunnossa.

Kunnes tuli sitten tammikuun laajakaistalasku. Siinä oli boonuksena 5 euron “maksukehoitusmaksu”. Ja taas puhelin käteen. “Oho, onpas käynyt hassusti, no ei sitä tarvitse maksaa.”

Tämän jälkeen laskutukset menivät ihan niin kuin pitivät. Laskut tulivat suurinpiirtein odotettuun aikaan, summat olivat niin kuin pitivät, maksukehoitusmaksuja ei tullut ja niin edelleen.

Paitsi se yksi pieni juttu vielä. Tuolla mainitsinkin että yhden puhelun yhteydessä mulle kytkettiin paperilaskujen sijaan e-lasku. Kaikki laskut tulivat kuitenkin paperilaskuina…

Hyvät systeemit…

Enää en ole kyseisen operaattorin asiakas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *