Miksi sisällön ostaminen on niin hankalaa?

Seuraan mielelläni urheilua. En toki kaikkia lajeja mutta joitakin lajeja hyvin mielelläni ja joitakin kyllä jos vaan on tilaisuus. Nyt paikallisen jääkiekkoseuran SaiPan päästyä playoffeihin jokin naksahti minullakin päässä ja oli pakko päästä seuraamaan SaiPan playoff-pelejä TV:stä tai netin kautta. Mutta ei sitä ole liian helpoksi tehty.

Television kanavapaketit on tehty heavy usereille. Jos on fanaattinen valioliigan kannattaja niin C More on voittajan valinta. Jos F1 saa sydämesi sykkimään niin MTV Total on pakkohankinta. Jääkiekko Liigan seuraajille Nelonen Pro on pakko-ostos. Mutta jos olen satunnaisempi jääkiekon tai jalkapallon seuraaja niin kalliin kanavapaketin osto ei oikein houkuttele. Varsinkin kun yhdellä kanavapaketilla saat vain jotain pikkuhiluja, kaikkien ostaminen on turhan kallista satunnaiselle käyttäjälle. Mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja kuin kanavapaketit.

Tapaus 1: Ruutu

Mutta nythän ollaan 2010-luvulla, netistä saa mitä vain joten kai minä voin ne SaiPan playoffit katsoa livenä netistä kertaostolla? Voisin helposti kuvitella maksavani vaikka 5e/ottelu, joka itse asiassa tulisi kuukausipaketin hintaiseksi hyvinkin nopeasti… Mutta ei. Ruutu-palvelusta kyllä voi katsoa livenä noita otteluita mutta mihin hintaan? 5e/ottelu? Ei toki. Edullisin tarjous mikä Ruudun sivuilta löytyi oli Ruutu+Pro palvelun 19.95e/kk hinta. Ihan jees. Mutta mitäs siinä on suluissa perässä. 6kk?!?! Siis sitoutuisin maksamaan 120e että voisin katsoa ne muutamat SaiPan matsit. Ei onnistu. (Onneksi muualta löytyi Ruutu-tarjous jolla sai 15e:llä yhden kuukauden…)

Tapaus 2: Katsomo

Otetaanpa toinen esimerkki, mitä jos haluaisin katsoa F1:tä. Minä jo maksan MTV Total-kanavapaketista, oikeastaan ihan vain formuloiden takia. Toisinaan sitä on kuitenkin reissussa juuri kisan aikaan ja olisi näppärää jos kisan voisi katsoa netin kautta. Onneksi on tuo MTV Katsomo josta varmaan voi ostaa yhden F1-kisan suoran lähetyksen katseluoikeuden, voisin helposti maksaa siitä vaikka 5e. Mutta “paras” tarjous mitä Katsomosta löytyi pikaselailulla oli tällainen:

Pääset nauttimaan vauhdikkaasta F1-viihteestä tilaamalla joko Katsomon MTV Total Sport -paketin (kestotilaushinta 19,95 euroa / kk) tai F1-kausituotteen (hinta 89,95 euroa).

Ei tämäkään nyt ihan vastaa tarpeitani. Hieman syvemmälle kaivautumalla Katsomosta löytyy kuitenkin MTV Total Sport –paketin yhden vuorokauden katseluoikeuden tilaus, 9.95e/24h. Tämä olisi jo satunnaiseen käyttöön ihan ok. Miksi tämä pitää piilottaa muutaman klikkailun taakse eikä voi olla heti tarjolla?

Miksi näin???

Eikö noilla mediayhtiöillä ole tarvetta saada satunnaisten asiakkaiden rahoja? Vain heavy userit, lajifanaatikot, maila-Mikot ja petrooli-Pekat ovat kiinnostavia asiakkaita? Kätevät satunnaiskäyttäjien tuotteet on piilotettu? Jos nuo mediayhtiöt tarjoaisivat yksittäisiä tapahtumia sopivaan  hintaan, saisivat myös osuuden minunlaiseni satunnais-Santerin rahoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *