Trellet SimuCUBE Cup oli osaltani melkoinen fiasko

Aiemmin tuli kirjoitettua syksyn trellet.net SimuCUBE Cup Seriesin kahdesta ensimmäisestä kisasta Charlottessa ja Darlingtonissa. Nehän eivät olleet mitään varsinaisia menestystarinoita mutta eivätpä ne toisaalta nostaneet odotuksia loppukaudelta kovin korkealle. Silti lopuissakin kisoissa onnistuttiin alittamaan rima melko selvästi. Koska masentavaa kautta ei huvittanut enää sen kummemmin dokumentoida, kertaan tässä lyhyesti mitä kauden lopuissa kisoissa tapahtui:

  • New Hampshire Motor Speedway: Jouduin massakolariin jonka jälkeen munasin varikkostopin ja jäin kierroksella kärjestä. Muuten ihan ok.
  • Dover International Speedway: Tiukkaa kisaa pitkän aikaa. Noin 10 kierrosta ennen maalia ohitin autoa joka lähti myös ohittamaan edessä olevaa varikkotaktiikan takia hitaampaa autoa. Kolari ja kisa päättyi siihen.
  • Talladega Superspeedway: Aika-ajossa jopa neljäs ruutu (ai mikä tuulikompensaatio?). Mutta heti startissa alkoi nettiyhteys pätkimään ja autot vilkkumaan. Ajoin varikolle etten aiheuttaisi vaaratilanteita. Kiitos…
  • Kentucky Speedway: Meinasi käydä niin että pääsee ehjällä autolla, toimivalla nettiyhteydellä ja poropittaamatta ruutulipulle asti vaan en sitten päässyt koska viimeisessä massakolarissa sitten ei enää tuuri riittänyt.
  • Homestead-Miami Speeday: Kivaa oli kunnes tuli tiukka kolmen auton tilanne ja kolari ja savut ulos autosta.
  • Auto Club Speedway: En kolaroinut, 0 incidenttiä! Mutta varikkostopilla poropit ja siitä rangaistuksena stop’n’go jota suorittaessa toinen poropit ja näin sitten kaksi kierrosta kärkeä jäljessä.
  • Indianapolis Motor Speedway: Kauden ainoa kisa jossa ei sitten tapahtunut mitään ikävää! Melkein koko ajan oli autoja tuntumassa ja kilpaakin tuli väännettyä. Ruutulippu tuli nähtyä ja ihan kohtuullisella sijoituksella. Lisää tätä!

Loppuun sitten se oikeasti mielenkiintoinen tilasto: Kauden aikana syke kävi parhaimmillaan 137:ssä.

Oispa ensi kausi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *